Webaholic

Net + Tech

Net + Tech

JQuery és Prototype egyszerre

2009. szeptember 29. - sajt

Mostanában a Drupal mellett bizonyos projectekhez Symfony-t is használok. (Meg Java-t is, de ezt most hagyjuk.) A Symfony egy elég jó keretrendszer, egyrészt nagyon jó a dokumentációja, több könyv is van hozzá, amelyek ingyenesen letölthetőek, másrészt, mikor először olvastam őket, folyamatosan bólogattam, hogy ezt, vagy azt én is így oldanám meg. Viszont nagy hibája, hogy prototype-ot használ, amit viszont én annyira nem szeretek, de ezt tudjuk be annak, hogy amikor elkezdték fejleszteni a jQuery még eléggé gyerekcipőben járt.

Ha prototype-ot és jQuery-t akarunk együtt használni, akkor a probléma abból adódhat, hogy mindkét keretrendszer használja a $ jelet. A $ egy rövidítés a jQuery szóra. Szerencsére a jQuery ad egy lehetőséget arra, hogy ezt megváltoztassuk.

var $j = jQuery.noConflict(); Ezek után pedig mindenütt, ahol eddig $-t használtunk, cseréljük ki $j-re, és minden szépen működni fog. $('p').hide('slow'); helyett: $j('p').hide('slow'); Azonban vigyázzunk az automatikus cseréléssel, hiszen például reguláris kifejezésekben is szerepelhet a $. Vannak más lehetőségek is.


A bejegyzés trackback címe:

https://nettech.blog.hu/api/trackback/id/tr251414854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása