Webaholic

Net + Tech

Net + Tech

Hogyan keres pénzt az interneten?

Affiliate program

2016. október 26. - sajt

Egy nagy bölcsességgel fogom kezdeni: Mindenki abból él, hogy elad valamit. Szóval mindenki ügynök, kufár, eladó, boltos, árus, szatócs, kereskedő, kalmár, értékesítő, kofa, kupec, üzletkötő. Aki napi 8 órában dolgozik, hogy eladja magát, a munkáját a munkaadójának. Ezért kell fel reggel hatkor, ezért fürdik reggel, ezért öltözik szépen. Ezért van a megint hétfő és a végre péntek. Mert ha nem sikerül az eladás, legközelebb nem lesz rendelés (kirúgják). Az álláskeresésről ne is beszéljünk, olyankor mindenki emberkereskedő. Próbálja eladni magát.

Szóval tudom, hogy sokan utálják az eladás szót, de ez különbözteti meg a szegényeket és a gazdagokat. A gazdagok szeretnek eladni, a szegények pedig nem tudnak. Maradjunk abban, hogy az eladás képessége a mai társadalomban az egyik legfontosabb képesség.

A kérdés ezek után, hogy hogyan kell eladni? Nagyon egyszerű. Az emberek szeretnek vásárolni, viszont utálják, ha eladnak nekik valamit, ha valamit rájuk tukmálnak.

Ehhez képest, sokan akik az eladásról hallanak és olyan helyzetbe kerülnek, hogy értékesíteniük el kell valamit, rögtön úgy kezdenek viselkedni a leendő vevővel, ahogy ők soha nem szeretnék, ha velük viselkednének.

Szóval mit kell akkor csinálni? Olyan dolgot kell árulni, amit te is szívesen megvennél, vagy esetleg meg is vettél már. Amit esetleg régóta használsz, meg vagy vele elégedve. Ezeket az ember szívesen ajánlja másoknak és az ajánlás az, amivel a legjobban el lehet adni. 

Egyébként a normális MLM hálózatoknak is hasonló a koncepciója. Kipróbálod, ha megvagy vele elégedve, ajánlod tovább. Az MLM hálózatoknak van egy olyan előnyük, hogy akik vásároltak rajtad keresztűl, szintén továbbajánlhatják a dolgot, ami után Te jutalékot kapsz.

Viszont az affilite programoknak a legnagyobb hibájuk, hogy nem MLM rendszerben működnek. De először is, mi az az affiliate? A affiliate azt jelenti, hogy egy adott webáruházba rajtad keresztűl jut el a vevő és vásárol, akkor Te az után jutalékot kapsz. 

A rajtad keresztűl azt jelenti, a webáruház ad neked egy linket, amit te tovább küldhetsz. Ebben a linkben szerepel a te egyedi azonosítod, ami alapján a webáruház tudja majd,hogy rajtad keresztűl jött a forgalom. Persze itt nem csak webáruházról lehet szó, hanem bármilyen szolgáltatásról is akár.

Például, ha a jobb oszlop tetején van egy link, ami a Shoprenter-re mutat. Ha rákattintasz, és utána úgy döntesz, hogy megvásárolod valamelyik csomagjukat, akkor abból én jutalékot fogok kapni. Őket egyébként ingyen is ajánlanám, mert nagyon profin megoldották a webshophoz tartozó marketinges dolgokat is, ráadásul az egész úgy van kialakítva, hogy szinte minden igényt kielégít. Én mivel eredetileg programozó vagyok, azt gondoltam, hogy egy webáruház akkor van kész, ha le van programozva. Rá kellett jönnöm, hogy a program csak kb. az 1/9-ed része az egésznek. Viszont a legtovább a weboldal programozása tart, és amíg az nincs kész, addig nem lehet vásárolni. Nekem volt egy ügyfelem, aki azt mondta, hogy ennyi idő alatt, amíg megcsináltuk a webáruházat mér megnyitott volna egy új boltot és be is rendezte volna.

Ezek után jó ötlet, hogy ha találsz valami érdekeset és meg akarod osztani, előbb megnézed, hogy van-e hozzá affiliate link. Mert, ha van, akkor úgy osztod meg. Ha az ismerősödnek ez megtetszik és vásárol, Te is kapsz belőle jutalékot. Ha azt mondod, hogy ez téged nem érdekel, akkor egyrészt nem tartanál itt, másrészt pedig így eladtál valamit és azért jár neked a jutalék. Gondolom karácsonykor sem adod vissza a prémiumot.

Viszont mi a trükk? Annyi csak, hogy mindenütt van egy kifizetési limit.Ezt általában nem lehet elérni egy ajánlásból. Gondolhatunk ilyenkor a gonosz kapitalista multikra, hogy ellopják a pénzünket (amit az előbb még el sem akartunk kérni), viszont nem ez áll a háttérben, hiszen nekik az az érdekük, hogy minél több megrendelőt hozzunk, és egy jó cég kinyalja a seggét maximálisan segíti az értékesítőit, hiszen ők hozzák a profitot. Ráadásul egy affiliate jutalék kifizetése jóval kevesebb szokott lenni, mint amennyiért egy adwords kampányban érnek el egy vásárlót.

Szóval azért van a kifizetési limit, mert ezeknek a boltoknak mindig van egy pénz-visszafizetési garanciájuk. Tegyük fel, hogy ajánlasz valakit, aki vásárol. A vásárlás után te megkapod a jutalékodat. Aki vásárolt, az pedig visszakéri a pénzét. Így a cég pénzt bukott. Ezt pedig egy vállalkozás nem engedheti meg magának, mert ha nem védi meg a pénzét, akkor tönkre fog menni.

Én sem olyan régen találtam meg ezt az a lehetőséget, de azóta mindenütt folyamatosan keresem. Ha van ilyen, akkor megszerzem a affiliate linkjét. A jobb site-ok akár fél évig is emlékeznek, hogy én küldtem a jelentkezőt, és utána is  jóvá írják a jutalékot. Persze nagy hátránya, hogy nem látod, hogy ki vásárolt rajtad keresztűl, de ezek azt szeretnék, ha mindenki, aki segít nekik eladni a pénzéhez jusson, mert az affiliate programosok a legolcsóbb.

Ja, és akitől tanultam mindezt: http://1ev.hu/l/?l=XgF7nx Ő Müller Péter. Ő kizárólag internetes vállalkozásokkal foglalkozik és már elérte az anyagi függetlenséget. Az anyagi függetlenség azt jelenti, hogy tudod mennyi pénzre van szükséged havonta, és ezt az összeget passzív jövedelmekből tudod előteremteni.

Remélem minden témát érintettem, jó éjszakát!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nettech.blog.hu/api/trackback/id/tr607119117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása