Webaholic

Net + Tech

Net + Tech

A szín és a méret

2009. május 31. - sajt

Nagy nehezen sikerült beizzítani ezt a feedburner cuccot, sajnos nem olyan kezesbárány, mint az elöbb említett AddThis. Először a számlálós fajtáját akartam feltenni, de nagyon használhatatlan volt, a színeken meg az animáláson kívül semmit sem lehetett rajta testre szabni. Közben szükségem lett volna egyik kedvenc firefox kiegészítőmre a ColorPicker ColorZilla-ra. Ezzel a kis kiterjesztéssel az oldalon lévő színek kódjára lehet rájönni. Installálás után a bal alsó sarokba kerül, bal gombbal rákattintva (vagy a shift+esc billentyűkombinációt használva) egy kis keresztet kapunk, amivel kiválaszthatjuk az adott elem színét. Nem csak a weboldalon, hanem az egész böngészőablakon működik. Jobb gombbal kattintva pedig kiválaszthatjuk a színt a nekünk tetsző formátumban, amit rögtön a vágólapra is másol. Ezenkívül tudjuk vele az oldalt nagyítani, a színeket analizálni, és van benne még egy színválasztó is.

Egy másik kiegészítő a MeasureIt. amellyel az oldalon lévő méreteket tudunk méricskélni. Ez csak azért került ide, mert ezt a két modult mindig eggyütt szoktam feltelepíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nettech.blog.hu/api/trackback/id/tr411154674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása