Webaholic

Net + Tech

Net + Tech

Drupal Atrium

2009. július 18. - sajt

Azt gondolom, hogy a Drupal nem csak egy egyszerű CMS rendszer, hanem egy fejlesztői platform. Sok-sok olyan modul van, amely más esetben önálló szoftverként is megállná a helyét, de így, modulként egy nagyobb rendszer része lesz, amely egyszerűen beilleszthető. Példának itt van az Ubercart modul-csoport amely egy webáruházat valósít meg, igen színvonalasan.

Aki drupal alatt fejleszt annak kb. annyi a dolga, hogy megkeresi a megfelelő modulokat, beállítgatja. Esetleg, ha az adott problémához nem létezik modul, ír hozzá egyet. Megcsinálja a sminket, hogy szép legyen (ne látsszon rajta, hogy drupal-lal készült) és kész is.

Viszont ez így elég bonyolult, ráadásul a web tipikus problémák gyülekezete, ezért kitalálták a telepítési profilokat. Ezek már önálló szoftverek drupal alapokon, tipikus problémákra.

És akkor itt van ez az OpenAtrium, ami egy csoportmunka-támogató telepítési profil. Szép is, okos is, érdemes megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nettech.blog.hu/api/trackback/id/tr811252453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása